Sivri Yeşil Biber Turşu Tarifi

Sivri Yeşil Biber Turşu Tarifi

Sivri Yeşil Biber Turşu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 demet nane
  • 2 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kg acı ya da tatlı sivri yeşil biber
  • 1 kalın dilim kuru ekmek
  • Yeteri kadar sirkeli salamura

Hazırlanışı:

  1. Turşu kavanozunun dibine ekmek dilimini yerleştirelim. Elinizde yaş hamur mayası varsa küçük
  2. bir parçayı beze sarıp ekmek yerine kullanabilirsiniz. Sarımsakları soyalım. Maydanozla naneyi
  3. yıkayıp saplarının uçlarını keselim. Kavanoza, ekmeğin üzerine bir miktar nane ile maydanoz koyalım.
  4. Biberleri güzelce yıkayalım. Kavanoza yerleştirelim. Aralarına sarımsakları serpelim. Tekrar bolca
  5. nane ile maydanoz koyalım. Hazırladığımız sirkeli salamurayı biberler örtülecek şekilde kavanoza
  6. dökelim. Kavanozun ağzını gevşekçe kapatıp derince bir kaba yerleştirelim. Böylece turşu köpürüp
  7. suyu taşarsa mutfağınız berbat olmaz. Kavanozu serin bir yere koyalım ve 10 gün bekletelim.
  8. 10 gün sonra salamurayı döküp yerine hafif sulandırılmış keskin bir sirke doldurursanız bütün kış
  9. biber turşusu yiyebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Sivri Yeşil Biber Turşu Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    27 kcal
  • Toplam kalori:

    270 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877