Sodalı Gül Böreği Tarifi

Sodalı Gül Böreği Tarifi

Gül böreğinin en lezzetli hali

Malzemeler:

  • 150 gr beyaz peynir
  • 150 gr lor peynir
  • 200 ML maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yufka
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Lor peyniri ve beyaz peynırı yarı yarıya karıştıralım.
  2. Ince kıyılmış maydanozunu da ekleyip kenara alalım.
  3. Ilk yufkayı önümüze alıp 4'e bölelim. Bir parçasını alıp sıvı yağ ile her yerını yağlayalım.
  4. Geniş kısmına peynırlı harçtan koyup rulo saralım. Kendi etrafında dolayalım.
  5. Tüm yufkayı bu şekilde hazırlayıp kenarları yuksek bir kaba koyalım.
  6. Üzerlerine 1 şişe maden suyunu dökelim. Üzerini kapatıp 3 saat buzdolabında bekletelim.
  7. Bekleyen börekleri fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürelim. Susam serpelim.
  8. 220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Sodalı Gül Böreği Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    584 kcal
  • Toplam kalori:

    3,504 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877