Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler:

  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 adet soğan yemeklik doğranmış
  • 1 adet havuç küçük küp doğranmış
  • 1 adet kabak vardı ben kullanmadım
  • 1 adet patates küçük küp doğranmış
  • 100 gr bezelye
  • 2 adet yufka
  • 250 gr kuşbaşı et (ben dana kullandım)
  • MALZEMELER:
  • Karabiber
  • BEŞAMEL SOS:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için:
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle etim dana olduğu için düdüklü tencerede bir süre haşladım, kuzu eti ile yapılacaksa gerek yok.
  2. Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun.
  3. Ardından patates, havuç, bezelye, ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  4. Salçayı suyun içinde eritin ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.
  6. Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kasenin içine oturtun.
  7. Yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.
  8. Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dilek Mutfakta - Sultan Kebabı Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    325 kcal
  • Toplam kalori:

    1,949 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Dilek Mutfakta

Dilek Mutfakta

2007 yılından beri -dilek mutfakta- bloğu yazarıyım, yemek ve hamurişleri ilgi alanıma giriyor, yapmayı ve yedirmeyi çok seviyorum...

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • Firdevs Baş Kozkalan
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0