Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı Tarifi

Nefis bir tatlı tarifi

Malzemeler:

  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
  • Mavi ve beyaz haşhaş
  • Ceviz

Hazırlanışı:

  1. Şerbet için 1.5 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu 10 dk kaynatalım.
  2. Limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım, soğumaya bırakalım.
  3. Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
  4. Ceviz kadar toplar alıp yuvarlayalım ve haşhaşa bulayalım.
  5. Üzerine ceviz koyalım.
  6. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişen tatlıların üzerine kaşık yardımıyla şerbetini dökelim.
  8. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
  9. Tatlıların tepe kısmından dökerseniz tepeleri kuru kalmaz.
  10. 4 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabiliriz.
  11. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Sultan Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    474 kcal
  • Toplam kalori:

    3,790 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877