Sunomono Tarifi

Sunomono Tarifi

Sunomono Tarifi

Malzemeler:

  • 2 kaşık pirinç sirkesi
  • 1 adet wakame yosunu
  • 3 kaşık dondurularak kurutulmuş dashi
  • 1 kaşık soya sosu
  • Su
  • 1 adet salatalık
  • 1 kaşık mirin
  • 1 ahtapot kolu

Hazırlanışı:

  1. Küçük bir tencerede pirinç sirkesi, soya, dashi ve mirini karıştıralım.
  2. Kaynama noktasına geldikten sonra soğumaya bırakalım. Ahtapot kollarını yarım saat
  3. kaynatalım, suyunu akıtalım ve değişimli eğimli kesikler atarak parçalar halinde keselim.
  4. Böylece ahtapot eti parçalarına piramide benzeyen bir şekil vermiş oluruz.
  5. Salatalığı ortadan bölelim, çok ince dilimler halinde keselim ve birkaç dakika elle karıştırarak
  6. ellerimizin sıcaklığıyla daha iyi tuzlanmasını sağlayalım. Sebzenin suyunu atmak için sıkalım.
  7. Wakame yosununu soğuk suda 10 dakika bekletelim, daha sonra büyük parçalar halinde
  8. keselim. Hepsini salatalıkla karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Sunomono Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    91 kcal
  • Toplam kalori:

    182 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877