Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi

Çocukların vazgeçilmezi oldu :) Bir haftada iki kez yapan takipçilerim oldu. Blogumun geçen hafta çok tıklanan tarifi oldu :)

Malzemeler:

  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Kek için; 3 yumurta
  • 1 - 2 damla limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 2 paket krem şanti
  • Kreması için; 400 gr. krema (200 gr.lık kremadan 2 adet)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Hazırlanışı:

  1. KEKİN HAZIRLANIŞI;
  2. KEKİN HAZIRLANIŞI;
  3. Yumurta ve pudra şekeri 5 dk. çırpılır.
  4. Yumurta ve pudra şekeri 5 dk. çırpılır.
  5. İçine diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  6. İçine diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  7. Tepsiye yağlı kağıt serilir ve kek hamuru spatula ile her tarafına eşit yayılır. 2 tepsiye eşit bir şekilde yayın.
  8. Tepsiye yağlı kağıt serilir ve kek hamuru spatula ile her tarafına eşit yayılır. 2 tepsiye eşit bir şekilde yayın.
  9. Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında toplam 10 dk. pişirilir. Püf nokta bu kısmı; 7 dk. pişirin son kalan 3 dakikanızda fırınınızın ağzını açın ve kekiniz sönsün. Tekrar 3 dakika daha pişirin ve düz bir kekiniz olacak.
  10. Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında toplam 10 dk. pişirilir. Püf nokta bu kısmı; 7 dk. pişirin son kalan 3 dakikanızda fırınınızın ağzını açın ve kekiniz sönsün. Tekrar 3 dakika daha pişirin ve düz bir kekiniz olacak.
  11. Fırından aldıktan sonra ters çevirin ve soğusun.
  12. Fırından aldıktan sonra ters çevirin ve soğusun.
  13. Kek tekrar çevrilir,üzerine krema sürün eşit yayın.
  14. Kek tekrar çevrilir,üzerine krema sürün eşit yayın.
  15. Kremanızın üzerine ikinci kat kekinizi koyun ve yağlı kağıtla bastırın ki krema kek ile yapışsın. Yağlı kağıdı kekin üzerinden dikkatlice alın.
  16. Kremanızın üzerine ikinci kat kekinizi koyun ve yağlı kağıtla bastırın ki krema kek ile yapışsın. Yağlı kağıdı kekin üzerinden dikkatlice alın.
  17. Dinlendirin ve dikdörtgen kesip servis yapın.
  18. Dinlendirin ve dikdörtgen kesip servis yapın.
  19. KREMANIN YAPILIŞI;
  20. KREMANIN YAPILIŞI;
  21. Krema, toz krem şanti,bal, limon suyu bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılıyor.
  22. Krema, toz krem şanti,bal, limon suyu bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılıyor.
  23. Kremanızı buzdolabında 1 saat dinlenidirin ve ara kreması olarak kullanın.
  24. Kremanızı buzdolabında 1 saat dinlenidirin ve ara kreması olarak kullanın.
  25. AFİYET OLSUN....
  26. AFİYET OLSUN....

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pastakasrı - Süt Dilimi Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    160 kcal
  • Toplam kalori:

    2,876 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pastakasrı

Pastakasrı

Pasta üzerine blogum. İsmini oğlum koydu. Kasır ,Osmanlıca saray demek. Çok hoşuma gitti,anlamı. Pastasarayı.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0