Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi

Çok pratik, 15 dakikada hazırlanıp hatta pişirilebilecek kadar hızlı yapılan bir kurabiye. Tadı da kokusu da muhteşem.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı tahin
  • ½ su bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Hazırlanışı:

  1. Cevizleri havanda dövün. Tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  2. Cevizleri havanda dövün. Tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Üzeri pembeleşince kapatıp çıkarın, ılımaya bırakın. Yaklaşık 5 - 10 dk içinde pişecektir. Arada tepsileri alt üst etmeyi de unutmayın ...
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Üzeri pembeleşince kapatıp çıkarın, ılımaya bırakın. Yaklaşık 5 - 10 dk içinde pişecektir. Arada tepsileri alt üst etmeyi de unutmayın ...

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Tahinli Kurabiye Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    315 kcal
  • Toplam kalori:

    3,781 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Remziye Asena


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0