Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinin,un helvası ile muhteşem uyumu..

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 küçük çay bardağı tahin (en küçük çay bardaklarından ben 1 adet kullandım ama 2 çay bardağını kaldırırdı.
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 dolu çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz .

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle tavaya sıvıyağı alın.
  2. Üzerine tereyağını ekleyip eritin.
  3. Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  4. Başka bir yerde şeker ve suyu kaynatmaya başlayın üzerine pekmezi de ekleyin.
  5. Şeker eriyene kadar şerbetini kaynatın.
  6. Unun kokusu çıkınca;yani ortalığa hoş bir aroma yayılınca tahini içerisine dökün.
  7. Orta sıcaklıkta olan şerbeti ekleyin.
  8. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
  9. 3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin ve indirmeye yakın cevizini ekleyin.
  10. Helvanız hafif ılıyınca ister kaşık yardımı ile isterse kurabiye kalıbı ile şekil vererek servise hazırlayın.
  11. AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Gül-i Nisan Mutfağı - Tahinli Un Helvası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    606 kcal
  • Toplam kalori:

    4,845 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Gül-i Nisan Mutfağı

Gül-i Nisan Mutfağı

Yemeklerimi yaparken önce beynimde bitiririm,hayalini kurarım;eğer kafamda yarattığım tadı yakalarsam ortaya müthiş lezzetler çıkarırım..Kalbimle yaparım yemeklerimi..Ruhum da izler kalbimi..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0