Tahinli Yer Fıstıklı Baklava Tarifi

Tahinli Yer Fıstıklı Baklava Tarifi

tahin,yer fıstığı ve baklavanın uyum üçgeni

Malzemeler:

  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 150 gr tereyağı
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1,5 su bardağı kabuksuz tuzlu yer fıstığı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Hazırlanışı:

  1. Tereyağını eritip içerisine tahini karıştırın.
  2. Tuzlu fıstıkları rondodan dişe gelecek şekilde geçirin.
  3. Baklavalık yufkanın birinci katını tepsiye yerleştirin.(Ben küçük fırın tepsisine yaptım.Tam baklavalık yufka boyutunda olan bir tepsim vardı.)
  4. Hazırladığınız tereyağlı ve tahinli karışımı yufkanın içerisine sürün.
  5. İkinci yufkayı serin harcı sürün.İşlemi yapmaya devam edin.
  6. 5. yufkaya gelince yine harcı sürün ve fıstığın bir kısmını üzerine serpin.
  7. 10.katta ve 15. katta fıstıktan serperek işleme devam edin.Yani toplamda üç defa fıstığı aralara serperek devam edeceksiniz.
  8. En üstüne yine karışımdan sürün,baklava şeklinde kesin ya da benim gibi kare kare kesin.
  9. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  10. Başka bir kapta şerbetini hazırlayın.Şekeri ve suyu kaynatın.
  11. İndirmeye yakın limonu ekleyin bir taşım daha kaynatın.
  12. SOĞUK BAKLAVANIN ÜSTÜNE SICAK ŞERBETİ DÖKÜN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Gül-i Nisan Mutfağı - Tahinli Yer Fıstıklı Baklava Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    1,092 kcal
  • Toplam kalori:

    13,107 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Gül-i Nisan Mutfağı

Gül-i Nisan Mutfağı

Yemeklerimi yaparken önce beynimde bitiririm,hayalini kurarım;eğer kafamda yarattığım tadı yakalarsam ortaya müthiş lezzetler çıkarırım..Kalbimle yaparım yemeklerimi..Ruhum da izler kalbimi..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0