Tantuni Tarifi

Tantuni Tarifi

En sağlıklısından Tantuni

Malzemeler:

  • İsteğe göre kimyon, karabiber , bir tutam tuz
  • 3 adet domates
  • Yarım kg. dana eti
  • 3-4 adet lavaş ekmeği
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle etlerinizi minik minik kuşbaşı doğrayın.
  2. Tereyağında suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
  3. Üzerine ince küp küp doğranmış soğanınızı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. O sırada biberleri de bir kenarda ince ince doğrayıp üzerine ekleyin.
  5. Daha sonra salçayı ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  6. Sarımsağı da ekleyip kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirmeye bırakıyoruz.
  7. Ateşten aldıktan sonra ince ince doğranmış maydanozları ekleyip istediğiniz baharatlarla tatlandırıp
  8. lavaş ekmeklerinizin arasına sarıp servise hazır hale getirebilirsiniz.
  9. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Tantuni Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    3 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    603 kcal
  • Toplam kalori:

    1,810 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877