Tarhana Evde Nasıl Yapılır?

Tarhana Evde Nasıl Yapılır?

Tarhana Evde Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 250 gr haşlanmış nohut
  • 250 gr irmik
  • 1,5 kg süzme yoğurt
  • 2 kg soğan
  • 1 kg domates
  • 3 kg kırmızı biber
  • 5 kg un
  • Tuz
  • Tarhana Otu ya da (kekik, nane, maydanoz, dereotu)
  • Sebzeleri iyice yıkayın.

Hazırlanışı:

  1. Bir tencereye domates, soğan ve biberleri irice doğrayın üzerine tarhana otunu koyup 3 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
  2. Sebzeler iyice pişince fazla suyunu süzerek bir kabın içerisine alıp bir kenara ayırın.
  3. Tarhanayı yoğuracağınız kaba sebzeleri koyun.
  4. Haşlanmış nohutu blendırdan geçirip sebzelerin üzerine ilave edin.
  5. İrmiği ve tuzu da ilave ettikten sonra yoğurdu da ilave edip unun yarısını azar azar ilave ederek yoğurun.
  6. Üzerini temiz bir bezle kapatıp 3-4 gün kadar bekletin. Bekleme sırasında her gün azar azar un ilave edip yoğurun.
  7. Un ilavesi bitince küçük parçalara bölün ve temiz bir örtü üzerinde ara sıra tarhanaları çevirerek kurutun.
  8. 1-2 gün sonra toz haline gelene kadar elinizle ovalayarak (veya rondoda) çekin ve bir örtünün üzerinde iyice kurutup cam kavanozlara koyun.
  9. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Tarhana Evde Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    625 kcal
  • Toplam kalori:

    6,251 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877