Tavada Bonfile Nasıl Yapılır?

Tavada Bonfile Nasıl Yapılır?

Tavada Bonfile Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Kızartma için 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2-3 sap taze kekik
  • Kişi başı 1 adet bonfile (140 gr)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. 1 parmak kalınlığındaki bonfilenin her iki yüzünü de tuz ve karabiber serperek tatlandırın.
  2. Tavaya 1 su bardağı zeytinyağını alın ve dumanlar çıkıncaya kadar kızdırın.
  3. Bonfileyi tavaya alın ve çevire çevire toplam 4 dakika pişirin.
  4. Kızaran bonfileyi bir tabağa ya da tahtaya alın.
  5. Zeytinyağını bir kap içine boşaltın. Bonfileyi tekrar sıcak tavaya alın.
  6. Tavayı ateşe koymadan tereyağını, taze kekikleri ve sarımsakları ilave edin. (Bu işlemi yağın hemen yanmaması için yapıyoruz)
  7. Tavayı ocağa alın her iki yüzünü de çevirerek tereyağı ile lezzetlendirin.
  8. 1-2 dakika pişirdikten sonra kesme tahtasına alın ve dilimleyerek servis yapın.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Tavada Bonfile Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    836 kcal
  • Toplam kalori:

    1,672 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877