Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk dolması nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet iri boy tüm tavuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • **Pilavı için:
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • ½ kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

  1. Tavuk dolması hazırlamaya ilk olarak bir adet bütün tavuğu iyice yıkayarak başlayalım ve suyunun süzülmesi için bekletelim.
  2. Tavuk dolması hazırlamaya ilk olarak bir adet bütün tavuğu iyice yıkayarak başlayalım ve suyunun süzülmesi için bekletelim.
  3. Ardından pilav tavamıza zeytinyağını ilave ederek ısıtalım ve içine ince yemeklik doğradığımız kuru soğanı pembeleştirerek kavuralım
  4. Ardından pilav tavamıza zeytinyağını ilave ederek ısıtalım ve içine ince yemeklik doğradığımız kuru soğanı pembeleştirerek kavuralım
  5. Üzerine sıcak suda bekletilerek iyice yıkanmış pirinci ekleyerek kavurmaya devam edelim ve üzerine baharatları ve tuzunu ilave ederek 1su bardağı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.
  6. Üzerine sıcak suda bekletilerek iyice yıkanmış pirinci ekleyerek kavurmaya devam edelim ve üzerine baharatları ve tuzunu ilave ederek 1su bardağı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.
  7. Daha sonra pişirdiğimiz pilavı yıkanmış tavuğun içine doldurarak steril bir iğne iplik yardımıyla alt ve boyun kısmını güzelce dikelim.
  8. Daha sonra pişirdiğimiz pilavı yıkanmış tavuğun içine doldurarak steril bir iğne iplik yardımıyla alt ve boyun kısmını güzelce dikelim.
  9. Doldurulmuş olan tavuğu geniş bir tencereye koyarak hafif diri kalacak bir şekilde haşlayarak fırın tepsimize çıkartalım.
  10. Doldurulmuş olan tavuğu geniş bir tencereye koyarak hafif diri kalacak bir şekilde haşlayarak fırın tepsimize çıkartalım.
  11. Ardından bir kabın içine zeytinyağı, salça, yoğurt ve ketçap ilave ederek iyice karıştıralım ve bu karışımı tavuğun tamamına iyice sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek nar gibi kızarana kadar pişirip fırından alım ve ilk sıcaklığı çıktıkt
  12. Ardından bir kabın içine zeytinyağı, salça, yoğurt ve ketçap ilave ederek iyice karıştıralım ve bu karışımı tavuğun tamamına iyice sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek nar gibi kızarana kadar pişirip fırından alım ve ilk sıcaklığı çıktıkt

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Tavuk Dolması Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    402 kcal
  • Toplam kalori:

    1,609 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0