Tavuk Kanat Tarifi

Tavuk Kanat Tarifi

Tavuk Kanat Tarifi

Malzemeler:

  • Birkaç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Köri
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • 10 Adet tavuk kanadı

Hazırlanışı:

  1. Salçayı ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.
  2. Baharatlarını da ilave edip tekrar karıştırın.
  3. Baharat miktarını vermedim damak tadınıza göre miktarını ayarlayın.
  4. Tavukları bu sosa iyice bulayın ve 1 saat dolapta bekletin.
  5. Dolaptan çıkan tavukları yağsız olarak iyice kızdırdığınız tavaya alın.
  6. Tavaya yağ kullanmadım çünkü sosun içinde var ama tercihen bir miktar tavaya yağ dökebilirsiniz.
  7. Orta ateşten biraz daha kısık bir ayarda tavukları önlü arkalı çevirerek kızartın ve yanında patates veya pilavla sıcak sıcak servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Tavuk Kanat Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    3 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    334 kcal
  • Toplam kalori:

    1,001 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877