Tavuk Sulu Börek Tarifi

Tavuk Sulu Börek Tarifi

Çok basit ve çok lezzetli bir börek sıcak sıcak akşam yemeğinde yedik ve çok beğenildi.

Malzemeler:

  • Tuz, karabiber ve yufkaları hafif yağlamak için sıvı yağ .
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 adet yufka
  • Malzemeler;
  • Tepsi yuvarlak çapı ise 40 cm
  • Üzerine;
  • Yoğurt ve tereyağ

Hazırlanışı:

  1. Tavuk göğsü 3 su bardağı su ile haşlanır.
  2. Tepsi yağlanır ve 1 tam yufka kenarlarından fazlalığı dışarıya doğru bırakılarak serilir.
  3. 1-2 kaşık yağ ile yağlanır.
  4. İkinci yufkada ikiye kesilerek tepsiye buruşturularak serilir ve yine 1-2 kaşık yağ ile yağlanır.
  5. Tavuk etleri tiftilir, tuz ve karabiber ile karıştırılır ve yufkanın üzerine serilir.
  6. 3. yufka da ikiye kesilerek buruşturlarak tavukların üzeri kapatılır ilk yufkanın da dışa kalan fazlalıkları toplanarak her yeri yağlanır.
  7. 250 derecede pişirilir.
  8. Pişen böreğin üzerine tavuk suyu sıcak sıcak her yerine dökülür ve suyunu çekmesi için 5 dakika daha fırında pişirilir.
  9. Sıcak sıcak üzerine yoğurt ve tereyağ ile servis yapılır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Almula - Tavuk Sulu Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    243 kcal
  • Toplam kalori:

    1,943 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Almula

Almula

Davet sofraları , Çay saatleri, Yemek , pasta , börek ...

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0