Tavuklu Bazlama Tarifi

Tavuklu Bazlama Tarifi

Mayalı hamur yoğurmak herzaman zor gelmiştir bana. Hamur uzun süre ele yapışır, biraz bilek kuvveti gerekir ve acele işiniz varsa zaman kaybettirir. Ancak yeni cicimle bu iş artık çok kolaylaştı benim için. Cookplus Mutfak Şefi benim yerime 3 dakikada bu işi hallediyor. Özellikle mayalı hamur süper hızla tam kıvamında yoğruluyor.

Malzemeler:

  • İç malzemeleri:
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr süt
  • 150 gr ılık su
  • 400 gr un
  • 1 tavuk göğsü
  • 4 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yk sıvıyağ
  • 1 yk tereyağ
  • Tuz -karabiber

Hazırlanışı:

  1. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurup, üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleriz.
  2. Bu arada tavuk göğsünü haşlayıp tereyağ ve sıvı yağ ile beraber tavada soteleriz. Tuzunu karabiberini ilave ederek soğumasını bekleriz.
  3. Mayalanan hamurdan bezeler ayırıp, merdane ile 20-25cm çapında açıp, bir kenarına sotelenmiş tavuk, ince doğranmış biber ve domates ilave ederek kapatırız.
  4. Bu şekilde bazlamalarımızı hazırlayıp, yarım saat daha tekrar mayalanması için bekleriz.
  5. Yapışmaz tavada arkalı önlü pişirip servis yaparız.
  6. Afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Tavuklu Bazlama Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    328 kcal
  • Toplam kalori:

    1,970 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0