Taze Fasulye Kızartması Tarifi

Taze Fasulye Kızartması Tarifi

#ayinsebzesi Pratik, hafif ve lezzetli

Malzemeler:

  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Tuz
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

  1. Taze fasulyeyi temizleyip, yıkıyoruz. Bir tencereye üç bardak su ve iki yemek kaşığı tuz ekleyip kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan suyun içine taze fasulyeleri koyup beş dakika haşlıyoruz. Fasulyeleri çıkarıp kağıt havlu üzerine seriyoruz.
  3. Ayrı bir kapta iki adet yumurta, tuz ve pul biberi çırpıyoruz. Daha sonra bir su bardağı unu tabağa koyuyoruz.
  4. Kızartmak için tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz ve önce yumurtaya sonra da una buladığımız fasulyeleri pişiriyoruz.
  5. İsteğe göre sos olarak dereotlu yoğurt hazırlayabilirsiniz.
  6. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mihribaninmutfagi - Taze Fasulye Kızartması Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    338 kcal
  • Toplam kalori:

    1,351 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mihribaninmutfagi

Mihribaninmutfagi

Tatlıdan tuzluya, acıdan ekşiye her damağa hitap eden basit pratik ama bir o kadar lezzetli tarifler için doğru adrestesiniz.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0