Taze Fasulye Konservesi Yapımı

Taze Fasulye Konservesi Yapımı

Taze Fasulye Konservesi Yapımı

Malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 Orta boy domates
  • 1 Kilo taze fasulye (ben şeker fasulyeden yaptım)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 Su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

  1. Fasulyelerimizi yıkayalım ve bırakalım süzülsünler. Daha sonra fasulyelerin uçlarını kopartalım, atalım ve var ise kılçıklarını temizleyelim.
  2. Ortadan ikiye yada fasulyenin büyüklüğüne göre 3 parçaya bölelim.
  3. Domateslerin, eğer rahatsız oluyorsanız kabuklarını soyun ama rahatsız etmiyorsa soymadan rendeleyin veya çok fazla miktarda yapıyorsanız rondodan geçirin.
  4. Ama tamamen de püre olmasın domatesler biraz pütürlü kalsın. İsterseniz, bıçakla da doğrayabilirsiniz.
  5. Tencereye az miktarda yağ dökün ve domatesleri ilave edin ve suyunu bırakana kadar 5 dakika gibi bir süre pişirin.
  6. Sonra fasulyeleri de ilave edin ve tuzunu serpin ve karıştırın. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte fasulyeler renk değiştirene kadar yani sararıncaya kadar pişirin.
  7. Dikkat edin, fasulyeler pişmeyecek, sadece sararıp, rengi değişecek.
  8. Fasülyeler sararınca 1 su bardağı sıcak su dökün ve karıştırın,orta ateşte 5 dakika kaynatın.
  9. Ocağın altını kapatmadan, konserve şişelerinin içine kaynak kaynak doldurun. 2 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
  10. Fasulyeyi doldurduğunuz konserve kavanozlarının kenarlarını silin ve sıcak sudan çıkardığınız ve kuruladığınız sıcak sıcak kapaklarla çok sıkı bir şekilde kapatın ve havlu serdiğiniz düz bir zeminin üzerine ters çevirerek yerleştirin.
  11. Üzerini de havluyla kapatın ve 24 saat bu şekilde kalsın ve sonra serin ve karanlık bir yerde yiyeceğiniz güne kadar saklayın.
  12. Yerine yerleştirmeden öncede mutlaka yukarıda yazdığım kontrollerini yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Taze Fasulye Konservesi Yapımı

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    68 kcal
  • Toplam kalori:

    408 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877