Taze Zencefilli Pasta Tarifi

Taze Zencefilli Pasta Tarifi

Taze zencefilli pasta.

Malzemeler:

  • Ceviz büyüklüğünde rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı frenk üzümü, kakao
  • Üzeri için:
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
  • Pudra şekeri
  • 1 su bardağı mandalina suyu (240 ml lik bardak)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı , üzerini içme suyuyla tamamlayın)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Pandispanya Malzemesi:
  • Sade pasta kreması
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı daha organik beyaz un (200 ml lik bardak)

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın, şekeri ilave edin, tekrar çırpın.
  2. Yağı ekleyin, homojen kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
  3. Unu kabartma tozunu kaseye eleyin, karışıma ekleyin, zencefili rendeleyin.
  4. Mikserin kısık ayarında karıştırın, yağlanmış kalp kalıba karışımı dökün.
  5. 25-30 dakika 170°C pişirin, kekin pişip pişmediğine kürdan kontrolu yapın, fırından çıkarın, soğutun.
  6. Soğuyunca ikiye bölün, arkalı önlü mandalina suyuyla ıslatın.
  7. Dört tane 10 cm eninde şeritler halinde yağlı kağıt kesin, servis tabağına kare şeklinde yerleştirin.
  8. Kekin bir tanesini kesilen kısım üste gelecek şekilde yerleştirin.
  9. Pastacı kremasını 1 bardak soğuk sütle çırpın, tabağa yerleştirilen kekin her yerine sürün.
  10. Frenk üzümlerini üzerine döşeyin, zencefili üzerine rendeleyin, kalan kekin yarısını üzerine örtün.
  11. Üstüne kakao serpin, çikolata kırıklarıyla süsleyin, hafif pudra şekeri serpin.
  12. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Afiyet bal şeker olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Penceresi - Taze Zencefilli Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    672 kcal
  • Toplam kalori:

    5,375 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfak Penceresi

Anne kızın yemek deneyimlerini paylaştığı blog.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • Fatma Tekin
  • Mügen Semerci
  • Ismail Semerci
  • Mustafa Habib Semerci
  • Zeynep Ece Semerci
  • Keloglan Vekankası


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    6
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0