Tempura Tarifi

Tempura Tarifi

Tempura Tarifi

Malzemeler:

  • 8 adet kerevit
  • 8 parça halinde 2 beyaz balık
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • Hamur için;
  • 120 gr un
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak buzlu su
  • Oikatsuo sosu için;
  • 8 kaşık dashi çorbası
  • 1 parça katsuo
  • Rendelenmiş zencefil
  • 1 kaşık soya sosu
  • 1 kaşık mirin
  • Jülyen usulü dilimlenmiş daikon
  • Kızartmak için tohum yağı

Hazırlanışı:

  1. Sos için;
  2. Son anda eklenen katsuo hariç tüm malzemeleri birkaç dakika kaynatalım.
  3. Kerevitleri ve diğer balıkları parçalar halinde hazırlayalım. Patlıcan ve havuçları sırasıyla
  4. yelpaze ve üçgen biçiminde düzenleyelim. Kabakları 2-3 cm'lik dilimler halinde bölelim.
  5. Yumurtayı suda çırpalım, fazla karıştırmadan hepsine un ekleyelim. Buzluğa kaldıralım.
  6. Balık ve sebzeleri biraz unladıktan sonra buz tutmuş hamura atalım. Tavada yağ
  7. kızdıralım ve malzemeleri her seferinde küçük parçalar halinde kızartalım.
  8. Önce sebzeleri sonra balıkları kızartalım ve bu işlem sırasında her parçanın üzerine biraz
  9. hamur koyarak hoş bir kızarmış kabuk efekti verelim. Kızarttığımız malzemeleri havlu kağıtta
  10. emdirelim ve tabaklara yerleştirelim. Oikatsuo sosu, küçük bir jülyen usulle kesilmiş daikon tabağı
  11. ve rendelenmiş zencefille servis edelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Tempura Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    248 kcal
  • Toplam kalori:

    1,488 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877