Tepside İçli Köfte Tarifi

Tepside İçli Köfte Tarifi

Pratik ve lezzetli...

Malzemeler:

  • 2 avuç iri kıyılmış ceviz
  • İç Harcı İçin: 350-400 gr. kıyma
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 orta boy patates (biraz diri kıvamda haşlayın)
  • 2 bardak kaynar su
  • 2 bardak ince bulgur (ben 1 bardağını esmer ince bulgur kullandım)
  • 1 soğan
  • 2-3 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz- karabiber
  • Üzeri ve Altı İçin Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı , 1/2 bardak zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
  2. Bulguru geniş bir kaba koyun ve üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirin.
  3. Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika kenarda bekletin.
  4. Sonra içine haşlanmış patatesleri, domates ve biber salçasını, yumurtayı, kimyon,
  5. pulbiber, tuz ve karabiberi ilave edip, yoğurun, yumuşak bir bulgur hamuru tutun.
  6. İç harc için tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.
  7. Kıymayı koyup biraz kavurun. Hafif rengi değiştiğinde soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  8. Cevizi, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğanlar yumuşayıp kıyma suyunu çekince ocaktan alın.
  9. Maydanozu ekleyip karıştırın. Pişirme kabınızı tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla yağlayın.
  10. Bulgur köftesinden parçalar koparıp avucunuzla yassılaştırarak kabınıza yerleştirin.
  11. Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapın ve kabınızdaki boşlukları kapatarak köfteyi düzleştirin.
  12. Üzerine iç harcın tamamını serin. Kalan bulguru strech film arasına koyun ve elinizle veya merdane yardımıyla açın.
  13. Sonra kıymanın üzerini kapatın. Üstünü istediğiniz şekilde kesin. Kalan tereyağı ve zeytinyağını gezdirin.
  14. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25- 30 dakika pişirin.
  15. Not: Bu tarif için 33 cm çapında, yuvarlak bir tepsi kullandım. Ben fırına vermeden önce dilimlemeyi unutmuşum, üzerinde hafif çatlamalar oldu.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kat Kat Pasta - Tepside İçli Köfte Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kat Kat Pasta

her şey üstünde

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Derya Ugurlu
  • Ceren SÜrek


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0