Terbiyeli Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Terbiyeli Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Terbiyeli Yoğurt Çorbası her zaman yapabileceğimiz çok sevilen bir çorba çeşididir. Hele üzerine bir de nane yakılarak servis yapıldığı zaman mis gibi kokar. İsteğe göre pul biber de yağda yakılarak servis yapılabilir. Et suyu ile yapıldığı zaman çok lezzetli olur ama et suyu olmadığı zaman da hiç problem yok. Yine nefis bir çorba.

Malzemeler:

  • 1 Tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 1 Tatlı kaşığı kuru nane
  • Üzerine dökmek İçin
  • 1 tane küçük soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • Et suyu
  • 1 Küçük Çay bardağı pirinç
  • ½ Küçük Çay bardağı sıvı yağ
  • Terbiyesi İçin;
  • 1 Kase yoğurt
  • 1 Yumurtanın sarısı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Soğan ve sarımsak çok küçük doğranır ve tencereye sıvı yağ ile birlikte koyulur.
  2. Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Varsa et suyu yoksa su ilave edilir.
  4. Kaç kişilik çorba yapacak iseniz et suyunun miktarını ona göre koyabilirsiniz.
  5. Bu malzemeler ile 4-6 kişilik çorba çıkıyor.
  6. Üzerine et suyu ilave edilir. Kaynamaya başladığı zaman pirinçler ilave edilir. Ocağın altı kısılır.
  7. Pirinçler piştiği zaman terbiyesi yavaş yavaş ilave edilir.
  8. Terbiyesi Nasıl Hazırlanır
  9. Büyükçe bir kasede yoğurt iyice karıştırılır.
  10. Bir yumurtanın sarısı ilave edilir, karıştırılmaya devam edilir.
  11. En son un ilave edilir. Pürüzsüz olana dek karıştırılır.
  12. Bu aşamada mikserin işimizi çok kolaylaştırdığını söyleyebilirim.
  13. Terbiyenin içine yavaş yavaş tencerede pişen çorbanın suyundan ilave edilerek sulandırılır.
  14. Ve tencereye yavaşça karıştırılarak hazırladığımız terbiye ilave edilir.
  15. Terbiyenin hepsini birden ilave etmemekte fayda var.
  16. Çorbanın koyuluğuna göre yavaş ilave edildiği zaman istediğimiz kıvamı daha rahat yakalayabiliriz.
  17. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır. Biraz kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  18. Servis yaparken küçük bir cezveye sıvı yağ koyulur.
  19. Yağ ısındığı zaman kuru nane ilave edilir. Nanenin kokusu çıktığı zaman altı kapatılır.
  20. Ve çorba kaselere koyulduğu zaman üzerine kaşıkla servis yapılır.
  21. İsteğe göre aynı işlem pul biber ile de yapılabilir.
  22. En küçük boy tencerenin bir boy büyüğü ile hazırlandı çorbamız.
  23. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Terbiyeli Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    200 kcal
  • Toplam kalori:

    1,198 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    1
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0