Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 Tatlı kaşığı kuru nane
  • Üzerine;
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Yumurtanın sarısı
  • 1/2 Su bardağı yoğurt
  • Terbiyesi İçin;
  • Et suyu veya tavuk suyu
  • Tuz
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 1/2 Çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Kase şehriye
  • Malzemeler

Hazırlanışı:

  1. Tencerenize sıvıyağınızı ve salçanızı koyun. Sarımsakları rendeleyin. Kullanacağınız yağ miktarı size bağlı. İster çok az yağ kullanın, ister biraz daha fazla kullanın.
  2. Salçanızı ve sarımsakları kavurun.
  3. Et suyunuzu ilave edin. Tamamını et suyu kullanarak yapabileceğiniz gibi bir kase kullansanız bile çorbanıza lezzet katar.
  4. Et suyu kaynadığı zaman şehriyelerinizi koyun.
  5. Şehriyeler piştiği zaman hemen terbiyesini ilave edin.
  6. Terbiyesini Hazırlamak İçin:
  7. Derin bir kaseye yoğurt koyarak çırpma teli ile çırpın.
  8. 2 Yemek kaşığı un ilave edin. Un miktarını çorbanızın kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Koyu ise un kullanmasanız da olur.
  9. Biraz kaynadıktan sonra yemeğinizin altını kapatabilirsiniz.
  10. Hepsi bu kadar.
  11. Üzerine nane, pul biber yakabilirsiniz. Benim gibi nane de koyabilirsiniz.
  12. Bu çorbayı denemenizi tavsiye ederim. Çok lezzetli, çok beğeneceksiniz.
  13. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    267 kcal
  • Toplam kalori:

    1,068 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0