Ton Ve Somonlu Nighiri Tarifi

Ton Ve Somonlu Nighiri Tarifi

Ton ve Somonlu Nighiri Tarifi

Malzemeler:

  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 250 gr somon
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 1 kaşık wasabi
  • 250 gr ton balığı
  • Soya sosu

Hazırlanışı:

  1. 5-6 cm genişliğinde bir ton filetosu alalım. Sol elimizle kavrayıp bıçağın ağzını 45 derece açıyla
  2. tutarak eğimli dilimler kesmek için derin kesikler atalım. Ton balığının daha kırmızı bir kısmı
  3. varsa yarım santimetrelik dilimler keselim. Çok daha yağlı olan karın eti için dilimlerin daha ince
  4. olması gerekir. Dilimleri filetodan tamamen ayıralım ve bir kenara koyalım.
  5. Somon dilimlerini çok ince keselim. Nighiri için hazırladığımız tabakları küçük bir wasabi öbeği ve
  6. zencefil turşusuyla süsleyelim. Soya sosu, yeşil salata ve salatalıkla servis edelim.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Ton Ve Somonlu Nighiri Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    163 kcal
  • Toplam kalori:

    814 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877