Topik Tarifi

Topik Tarifi

Nohut severlere ve de değişik meze arayışında olanlara bugün güzelll bir tarifim var. İsmi gibi kendi de pek bi şirin " Topik " :) Nohutu ayıklaması biraz sıkıntılı ama olsun, sonuç güzel ...

Malzemeler:

  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 orta boy patates
  • 2 su bardağı nohut
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 büyük kuru soğan
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

  1. Nohutları, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su dolu kabın içine koyup bırakın, ıslansın. Ertesi gün iyice şişmiş olan nohutları haşlayıp kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. 1 patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin.
  2. Nohutları, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su dolu kabın içine koyup bırakın, ıslansın. Ertesi gün iyice şişmiş olan nohutları haşlayıp kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. 1 patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin.
  3. Nohut ve patates ezmesini içine tuz ve karabiber de ekleyerek iyice karıştırın hamur haline getirin.
  4. Nohut ve patates ezmesini içine tuz ve karabiber de ekleyerek iyice karıştırın hamur haline getirin.
  5. Soğanı yemeklik küp şeklinde küçük küçük doğrayıp suda haşlayın. Hiç suyu kalmayacak şekilde iyice süzün ve soğumasını bekleyin. Soğan, tahin, kuş üzümü, çam fıstığı, yenibahar, toz şeker, tarçın ve bir çimdik tuz karabiberi karıştırıp iç harç hazırlayın.
  6. Soğanı yemeklik küp şeklinde küçük küçük doğrayıp suda haşlayın. Hiç suyu kalmayacak şekilde iyice süzün ve soğumasını bekleyin. Soğan, tahin, kuş üzümü, çam fıstığı, yenibahar, toz şeker, tarçın ve bir çimdik tuz karabiberi karıştırıp iç harç hazırlayın.
  7. Nohut ve patates püresinden hazırladığınız hamuru ister avuç içinde ister tülbent ya da naylon üzerinde yuvarlak yassı bir şekilde yayın.
  8. Nohut ve patates püresinden hazırladığınız hamuru ister avuç içinde ister tülbent ya da naylon üzerinde yuvarlak yassı bir şekilde yayın.
  9. İçine harç ekleyip ya elinizle ya da tülbent / naylon yardımıyla uclarından kaldırarak yuvarlayarak top haline getirin.
  10. Sonra da elinizle tepesinden hafif bastırarak yassıltın ve servis tabağına alın. Üzerini çatal yardımıyla çizik çizik süsledikten sonra üstünden sızma zeytinyağı gezdirin. Tarçın da serperek süsünü tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz.
  11. Sonra da elinizle tepesinden hafif bastırarak yassıltın ve servis tabağına alın. Üzerini çatal yardımıyla çizik çizik süsledikten sonra üstünden sızma zeytinyağı gezdirin. Tarçın da serperek süsünü tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz.
  12. Ufak ikramlıklar olsun derseniz avuç içi kadar hamur açıp içini doldurabilirsiniz. Ancak daha büyükçe yapıldığında iç harcı ile hamurun tadı daha iyi kaynaşıyor. Afiyet olsun.
  13. Ufak ikramlıklar olsun derseniz avuç içi kadar hamur açıp içini doldurabilirsiniz. Ancak daha büyükçe yapıldığında iç harcı ile hamurun tadı daha iyi kaynaşıyor. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Topik Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    198 kcal
  • Toplam kalori:

    1,584 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Pınar Ersü


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0