Üç Renkli Salata Tarifi

Üç Renkli Salata Tarifi

gün menüsü 5 çayı salata tarifleri

Malzemeler:

  • Orta boy mor lahananın yarısı
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 kilo patates
  • Tuz
  • Limon
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle1 kilo patatesi haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup bir kapta eziyoruz ve üçe bölüyoruz. Daha sonra çok az yağda rendelediğimiz havuçları kavuruyoruz.
  2. Ayırdığımız patatesin birinci kısmıyla bu havucu karıştırıyoruz. Yeteri kadar tuz ve limonunu da ilave ettikten sonra kek kalıbımızın içine bu karışımı bastırarak ekliyoruz.
  3. İkinci patates harcımızın içine ise maydanoz, dereotu, tuz ve limon ekleyip karıştırıyoruz. Aynı şekilde kek kalıbımıza ilave ediyoruz.
  4. Üçünce bölümde ise mor lahanamızı robottan geçirip patates harcı, tuz ve limonla karıştırıyoruz ve kalıbımızın içine ekliyoruz.
  5. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra yuvarlak servis tabağımıza kalıbımızı ters çevirerek salatamızı çıkartıyoruz.
  6. Bütün bu karışımları eklemeden önce kalıbımızı streç filmle kaplarsak kalıbımızdan çıkarması kolay olur. Afiyet olsun...

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Lokum Pilavı - Üç Renkli Salata Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    242 kcal
  • Toplam kalori:

    967 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877