Uramaki Tarifi

Uramaki Tarifi

Uramaki Tarifi

Malzemeler:

  • 300 gr sushi pirinci
  • Limonlu su
  • 2 şerit surumi
  • Soya sosu
  • Yarım avokado
  • 2 yaprak nori yosunu
  • 1 kaşık wasabi
  • 2 kaşık kavrulmuş susam tohumu
  • 120 gr somon
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 1 kase pirinç sirkeli

Hazırlanışı:

  1. Surimiyi boylamasına ikiye bölelim. Avokado ve somondan parmak kalınlığında ve yaklaşık
  2. 10 cm uzunluğunda şeritler keselim. Sushi tahtasını saydam filmle kaplayalım.
  3. Her bir nori yosunu yaprağını enine ikiye bölelim ve bir kısmını sushi tahtasının üzerine koyalım.
  4. Parmaklarımızı limonlu suyla ıslattıktan sonra bir ölçü pirincin dörtte birini koyalım.
  5. Susam tohumuyla üzerini eşit olarak kaplayalım. Pirincin sushi tahtasıyla temas etmesini
  6. sağlayacak şekilde yosunu ters çevirelim ve alt kenarını üzerine yerleştirelim.
  7. Biraz wasabi sürelim, önce avokadoyu sonra somon etini koyalım. Sushi tahtasının
  8. kenarlarını kaldırarak yuvarlayalım. Uramakiyi bir kesme tahtasına aktaralım, sonrasında
  9. düzenli parçalar halinde keselim. Bu şekilde iki rulo yapalım. Sonra somon yerine surimi koyarak
  10. iki rulo daha hazırlayalım. Her bir tabağı zencefil turşusu ve wasabi ile süsleyerek
  11. soya sosuyla servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Uramaki Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    416 kcal
  • Toplam kalori:

    1,664 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877