Uskumrulu Bousushi Tarifi

Uskumrulu Bousushi Tarifi

Uskumrulu Bousushi Tarifi

Malzemeler:

  • 400 gr sushi pirinci
  • 200 gr ince deniz tuzu
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 1 kaşık wasabi
  • 300 gr uskumru filetosu
  • 500 ml sanbaizu sosu
  • Soya sosu
  • Sanbaizu sosu için;
  • Yarım kaşık tuz
  • 125 ml sirke
  • Yarım kaşık soya sosu
  • 1,5 çorba kaşığı şeker

Hazırlanışı:

  1. Salamura işlevini görecek sanbaizu sosunu bir kasede tüm gerekli malzemeleri karıştırarak
  2. hazırlayalım. Uskumru filetolarını bir tabağa yerleştirelim, 1 saat tuzda bekletelim,
  3. sonra durulayalım ve sanbaizu sosunda 1 saat daha marine edelim. Bir kesme tahtasının
  4. üzerine yerleştirelim, kurulayalım ve kafasından kuyruğuna doğru gerçek deri tabakasını örten
  5. ince saydam deriyi temizleyelim. Kılçık olmamasına dikkat edelim ve varsa bunları cımbızla
  6. ayıklayalım. Bousushiyi bir kalıpta her seferinde bir uskumru filetosu ve normal pirinç ölçüsünün
  7. üçte birini kullanarak hazırlayalım. Islak bir bıçakla 3-4 cm'lik parçalar dilimleyelim.
  8. Bunları zencefil turşusu, soya sosu ve wasabi ile servis edelim.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Uskumrulu Bousushi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    286 kcal
  • Toplam kalori:

    1,146 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877