Uskumrulu Nighiri Tarifi

Uskumrulu Nighiri Tarifi

Uskumrulu Nighiri Tarifi

Malzemeler:

  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 3 dl pirinç sirkesi
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 500 gr temizlenmiş uskumru
  • 1 parça taze zencefil
  • 250 gr ince tuz
  • Soya sosu

Hazırlanışı:

  1. Uskumrunun kafasını keselim, kuyruğu ve kılçığını atarak iki filetoya bölelim.
  2. Bir kabın dibine tuz katmanı sürelim, filetoları yatıralım, üzerini tuzla kaplayalım.
  3. Eti 30 dakika veya çok büyükse 1 saat dinlenmeye bırakalım. Soğuk suda durulayalım.
  4. Başka bir kaba aktaralım, pirinç sirkesini gezdirelim ve saydam filmle koruyarak
  5. 30 dakika marine edelim. ardından iyice kurulayalım. Kuyruktan başlayarak iç karın derisini
  6. ve ince dış deriyi atalım. Cımbızla kalan kılçıkları temizleyelim. Filetoyu kuyruktan başlayarak
  7. 1/2 cm kalınlığındaki eğimli dilimler halinde keselim. Dilimlere çapraz kesikler atalım.
  8. Sonrasında etin üzerine bir pirinç katmanı yerleştirelim. Her bir nighiriyi rendelenmiş zencefille
  9. süsleyelim. Tabakları zencefil turşusu ve soya sosuyla servis edelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Uskumrulu Nighiri Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    244 kcal
  • Toplam kalori:

    1,219 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877