Vanilyalı Dondurma Tarifi

Vanilyalı Dondurma Tarifi

Vanilyalı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı sahlep
  • İki buçuk su bardağı süt
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Böğürtlen, pişmaniye, çilek ve file antepfıstığı
  • Zevkinize göre servis için:

Hazırlanışı:

  1. Süt ve bir buçuk kahve fincanı şekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir kapta kalan bir buçuk kahve fincanı şeker, sahlep ve vanilyayı karıştırın.
  2. Süt kaynama noktasına gelince sahlepli karışımı katın ve 20 dakika kaynatın. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Derin dondurucuda dondurun.
  3. Toplamda 3 kez, 2 saatte bir dondurucudan çıkarıp karıştırın. Servis tabağına alıp damak tadınıza uyan eşlikçilerle servis yapın.
  4. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Vanilyalı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    355 kcal
  • Toplam kalori:

    710 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877