Vejetaryen Izgara Tarifi

Vejetaryen Izgara Tarifi

Vejetaryen Izgara Tarifi

Malzemeler:

  • 5-6 adet cherry domates ,
  • 3 adet küçük boy patates ,
  • 5-6 adet orta boy mantar ,
  • 1 adet orta boy kuru soğan ,
  • 2 adet köy biberi ,
  • 1 adet kabak ,
  • 1 adet kırmızı biber ,
  • 1 adet patlıcan ,
  • Birkaç dilim kaşar peyniri veya beyaz peynir,
  • 3 diş sarımsak ,
  • Tuz , taze çekilmiş karabiber, taze kekik, taze biberiye, kırmızı biber,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı .

Hazırlanışı:

  1. Büyük bir kasede zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber, biberiye ve kekiği karıştırın.
  2. Patatesleri (ince kabuklu ise soymadan) orta derecede haşlayın. Patates geç pişer, böylece çiğ kalmasını önlemiş olursunuz.
  3. Cherry domates ve mantar hariç diğer sebzeleri yarım santim kalınlığında dilimleyin.
  4. Bütün sebzeleri yağlı karışımın içine katın ve iyice karıştırın. Yaklaşık 2-3 saat bu karışımda bekletin.
  5. Daha sonra sebzeleri karışık olarak şişlere takın ve elektrikli ızgarada, fırında ya da kömür ızgarasında pişirin.
  6. Fazla sıcaklığı gidine kadar bekleyin ılık olarak servis yapın.
  7. Yanında domates sosu ya da yoğurt sosu ile servis edin.
  8. Mantarlardan bazılarının (büyük boy olanlar) içlerini peynir ile doldurun, biraz kekik ve pul biber serpin, o şekilde pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dokuzuncubulut - Vejetaryen Izgara Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    343 kcal
  • Toplam kalori:

    1,370 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877