Vişne Konsantre Tarifi

Vişne Konsantre Tarifi

Yazın şu sıcak günlerinde, bir su bardağına 1–2 kaşık vişne konsantre koyup, üzerine buz ve soğuk su ekleyip muhteşem bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1.500 gr şeker
  • 1 Kg vişne

Hazırlanışı:

  1. Benim Vişne Konsantre Tarifimde hiç ocak ile İşimiz olmuyor .
  2. Vişneler süzgeçten geçirilip, kalan suyun içinde şeker eritiliyor. Eritilmesi için 3-4 gün gidip gelip karıştırmak gerekiyor. Şeker eridikten sonra, bir iki gün güneşte bekletilip , suyu çektiriliyor.
  3. Ve vişne suyumuz hazır.
  4. Evde hazır meyve suyu bulundurma fikri çok hoşuma gittiği için bu yıl mutlaka hazırlamalıyım dedim.
  5. Yazın sıcak günlerinde, her daim soğuk bir içecek evde güzel olur.
  6. Vişneler yıkanır ve suyu süzülür iyice
  7. Süzgeçten geçirilerek suyu elde edilir.
  8. Elde ettiğimiz vişne suyunu bir tülbentten geçirin.
  9. Kalan vişne tortuları ayrılır böylece.
  10. İçine şeker koyulur .
  11. 3–4 gün gidip gelip şeker karıştırılarak eritilir .
  12. Şekerin erimesi biraz zaman aldığı için gün içinde arada karıştırın.
  13. Şeker vişnenin içinde eridiği zaman güneşte 2-3 gün bekletin, arada karıştrın.
  14. Fazla suyunu çektirin ve şişelere koyup kaldırın .
  15. Vişne konsantreniz hazır .
  16. Bir bardağa 1-2 kaşık vişne konsantre koyun.
  17. Üzerine buz ve soğuk su koyarak servis yapın.
  18. Afiyet olsun .

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Vişne Konsantre Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    663 kcal
  • Toplam kalori:

    6,625 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0