Vişneli Cevizli Baton Kek Tarifi

Vişneli Cevizli Baton Kek Tarifi

Favoriniz Olacak

Malzemeler:

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Üzeri için: Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın.
  2. Yağı, vanilyayı, cevizi ekleyip bir süre daha çırpmaya devam edin.
  3. Unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa süre mikserle çırpın.
  4. Vişnelerin 2/3 'ü nü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş baton kalıba kek hamurunuzu yayın.
  6. Diğer kalan vişneleri unlayın.
  7. Kekin üzerine hafif batırarak aralıklı koyun.
  8. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
  9. Ilıdığında üzerine dilerseniz pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin..
  10. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Vişneli Cevizli Baton Kek Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    595 kcal
  • Toplam kalori:

    3,571 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877