Vişneli Süzme Pilav Tarifi

Vişneli Süzme Pilav Tarifi

Yöresel tariflerimize bir yenisini ekleyelim ve Azerbaycan’dan bir tarifle devam edelim. Azeri mutfağında pilav daha çok süzme olarak yapılır. Siz de denemek isterseniz Vişneli Süzme Pilav Tarifimi Buyrun,

Malzemeler:

  • 2 Tane soğan
  • 1 Kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Tereyağı
  • 3 Su bardağı pirinç
  • ½ Çaykaşığı tuz
  • ½ Çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (Soğan ve vişnenin kavrulması için.)

Hazırlanışı:

  1. Büyük boy tencereye su koyun, kaynasın.
  2. Kaynadığı zaman içine, yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri atın.
  3. Pirinçler tam pişmeden çıkartıp, süzün.
  4. Çünkü tereyağı ile karıştırılıp demlenecek daha.
  5. Başka bir tencereye bol tereyağı koyun, erisin.
  6. Süzdüğünüz pirinçleri ekleyip karıştırın.
  7. Bir iki çevirdikten sonra altını kapatıp demlendirin.
  8. Vişneli Sos Hazırlanması
  9. Pirinciniz haşlanırken,siz de bir yandan vişnelerin çekirdeklerini çıkartın.
  10. Soğanlarınızı soyup ince ince doğrayın ve kavurmaya başlayın.
  11. Tuzunu ilave edin.
  12. İyice kavrulsun soğanlarınız.
  13. Üzerin vişneleri ekleyin.
  14. Birlikte de biraz kavurduktan sonra altını kapatın.
  15. Ben demlenen pilavı, kelepçeli kalpli kek kalıbına boşaltıp, şekil alması için biraz beklettim.
  16. Servis tabağıma yerleştirip, hazırladığım vişneli, soğanlı sosu kenarlarına kaşıkla koydum.
  17. Vişneli Süzme pilavımız hazır.
  18. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Vişneli Süzme Pilav Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    525 kcal
  • Toplam kalori:

    3,151 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0