Yakitori Tarifi

Yakitori Tarifi

Yakitori Tarifi

Malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı sake
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 400 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 tatlı kaşığı mirin
  • 2 çorba kaşığı şeker

Hazırlanışı:

  1. Küçük bir tencerede sakeyi mirin, şeker ve soya sosuyla kaynatalım ve altını söndürelim.
  2. yeşil soğanları 3-4 cm parçalar halinde kesip tavu etiyle değişimli olarak şişe dizelim.
  3. Şişleri tavada ve yüksek ateşte nar gibi olana kadar birkaç dakika kızartalım.
  4. Hazır sos ekleyelim. Kısık ateşte 5 dh. daha pişirelim. Yakitoriyi beyaz pirinç eşliğinde
  5. sıcak servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Yakitori Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    161 kcal
  • Toplam kalori:

    645 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877