Yalancı Boyoz Tarifi

Yalancı Boyoz Tarifi

Hazır yufka ile boyoz

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • İç malzeme;
  • Peynir
  • Islatmak için;
  • 200 ML maden suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzerine sürmek için;
  • Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  1. Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı sıvı yağı bir kasede çırpalım.
  2. Bir yufkayı tezgaha serelim, hazırladığımız karışımdan yufkanın her yerine sürelim.
  3. Yufkayı ikiye katlayalım ve tekrar karışımdan sürelim, D şeklinde olan yufkayı 4 eşit üçgene bölelim.
  4. Üçgenlerin geniş kısmına peynir koyup rulo saralım, kendi etrafında dolayalım.
  5. Tüm yufkayı bu şekilde hazırlayalım, 12 adet boyoz olacak.
  6. Boyozları kenarları yuksek bir kaba sıkıca yerleştirelim.
  7. Maden suyu yarım çay bardağı yağ ve yarım çay bardağı suyu çırpıp boyozların üzerine dökelim.
  8. Boyozları su içinde yüzecek, endişe etmeyin.
  9. Üzerini kapatıp buzdolabında 24 saat bekletiyoruz.
  10. Ertesi gün aralıklı olarak fırın tepsisine diziyoruz.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.
  12. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Yalancı Boyoz Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

130 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    518 kcal
  • Toplam kalori:

    3,106 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877