Yaprak Sarması Tarifi

Yaprak Sarması Tarifi

yemekten zevk aldığım bir lezzet

Malzemeler:

  • Yarım kilo yaprak
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • Et bulyon
  • Sosu için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Yapraklarınızı önceden sıcak suda bekletin rengi değişince sudan alın ve süzün.
  2. Sos için olan malzemeler hariç tüm iç malzemelerini geniş bir kapta karıştırın.
  3. Yaprakları dilediğiniz sıkılıkta sarın ben çok sert sarmam içindeki pirinçler pişsin diye.
  4. Tencereye dizin suyunu ekleyin ve üzerine bir tabak kapatın orta ateşte pişirin.
  5. Sosu için tavaya yağı, salçayı ekleyin ve ardından baharatları ve suyu ekleyin kaynatın.
  6. Yapraklar pişmeye yakınken hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirin.
  7. Sosuyla da kaynatın, pişince ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin.
  8. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hatinin mutfağı - Yaprak Sarması Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

130 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    370 kcal
  • Toplam kalori:

    1,850 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877