Yelkenli Doğumgünü Pastası Tarifi

Yelkenli Doğumgünü Pastası Tarifi

Ev yapımı katkısız doğum günü pastası

Malzemeler:

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 1 Litre süt
  • 2 Paket vanilya
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Pastacı Kreması:
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yumurta
  • Pandispanya tarifi
  • Ganaj için;
  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)
  • 1 paket süt kreması
  • Üzer için;
  • Şeker hamuru

Hazırlanışı:

  1. Pandispanya için yumurta beyazını ve sarısını ayırın. Beyazına sarı kesinlikle kaçırmayın.
  2. Yumurta beyazlarını mikserle 15 dakika şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpın. Sert beyaz köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
  3. Diğer kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Beyaz karışıma önce yumurta sarılarını katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
  4. Sonrada kuru malzemeleri katıp tahta kaşıkla alttan üste çok fazla karışımı cıvıtmadan karıştırıp.18 cm lik yağlı kağıtla kapladığımız kalıplara dökün tezgahta azıcık dibini vurun kabarcıklar gitsin.
  5. Krema iyice soğuyana kadar ara ara karıştırmalısınız pişince ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. Ganaj için kremayı ısıtıp doğranmış çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.
  6. Sürmeden önce kıvamı fındık kreması gibi olmalı. Artık pastamızı hazırlamaya geldi. Öncelikle pandispanyayı istediğiniz pata ayırın ben üç pata ayırmıştım.
  7. İlk katına şekerli süt ile ıslatın. Üzerine pastacı kremasından spatula ile sürelim ve dilimlediğimiz muzları dizelim. Biraz daha krema sürüp bir kat pandispanya ile kapatalım.
  8. Aynı işlemleri bütün katlar içinde yapalım. Son katımız kapatınca üzerini ıslatmayalım.
  9. Kremayı yapmak için yumurtaya tüm malzemeleri katıp çırpma teli ile çırparak sütü yedirin. Kısık ateşte dibi sarmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
  10. Koyulaşan kremanın altını kapatın içerisine beyaz çikolatayı katın. Bir yandan da çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  11. En son üstünü ganajla kaplayıp spatula ile düzeltin ve buzdolabına 1-2 saat donması için bekletelim. tekrar dolaptan çıkarıp nişasta ile açtığınız şeker hamurunu serin pasta malası ile düzeltin.
  12. Şeker hamuru ile yelken, gemici dümeni ve balıklar çıkarıp su ile yapıştırın. Buzdolabına koymadan önce 1 saat dışarıda bekletip daha sonra kaldırın.
  13. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Yelkenli Doğumgünü Pastası Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    637 kcal
  • Toplam kalori:

    5,096 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877