Yelpaze Kebabı Tarifi

Yelpaze Kebabı Tarifi

Yelpaze kebabı nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 5 adet patlıcan (kişi sayısına göre tercih edilebilir)
  • **İçi için;
  • 300 gr kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük boy koru soğan rendesi
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Biraz maydanoz
  • 1 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • **Üzeri İçin:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Yağlı kağıt

Hazırlanışı:

  1. Yelpaze kebabımızı hazırlarken öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alt kısımlarından biraz kesiyoruz.
  2. Yelpaze kebabımızı hazırlarken öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alt kısımlarından biraz kesiyoruz.
  3. Burada kebapların boyutunu kendiniz ayarlayabileceğinizden ne kadar keseceğiniz de size kalmış.
  4. Burada kebapların boyutunu kendiniz ayarlayabileceğinizden ne kadar keseceğiniz de size kalmış.
  5. Bu işlemden sonra patlıcanları sap kısımlarından başlayarak ince şeritler halinde dikey bir şekilde kesiyoruz.
  6. Bu işlemden sonra patlıcanları sap kısımlarından başlayarak ince şeritler halinde dikey bir şekilde kesiyoruz.
  7. Yani burada patlıcandan bir parça kopmuyor ve patlıcanları bütün halde şeritlere ayırmış oluyoruz. Bu işlemi patlıcanların kabuklarını soymadan yapıyoruz. Daha sonra dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda 10 dakika kadar bekletirken bu sırada biz de kebab
  8. Yani burada patlıcandan bir parça kopmuyor ve patlıcanları bütün halde şeritlere ayırmış oluyoruz. Bu işlemi patlıcanların kabuklarını soymadan yapıyoruz. Daha sonra dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda 10 dakika kadar bekletirken bu sırada biz de kebab
  9. Kebabın harcı için , maydanoz, rendelenmiş soğan , baharat, tuz ve kıymayı güzelce harmanlıyoruz.
  10. Kebabın harcı için , maydanoz, rendelenmiş soğan , baharat, tuz ve kıymayı güzelce harmanlıyoruz.
  11. Daha sonra tuzlu sudan alıp yıkayıp süzdüğümüz patlıcanların arasında domates ve biber dilimleri ile birlikte kebabın iç harcını yerleştiriyoruz.
  12. Daha sonra tuzlu sudan alıp yıkayıp süzdüğümüz patlıcanların arasında domates ve biber dilimleri ile birlikte kebabın iç harcını yerleştiriyoruz.
  13. Burada her kesiğe iç harcından bir miktar yerleştirmemiz gerekiyor. Bu işlem bitince, patlıcanlarımızı yağladığımız fırın tepsisine yerleştirip, üzerine suda erittiğimiz salçayı gezdiriyoruz.
  14. Burada her kesiğe iç harcından bir miktar yerleştirmemiz gerekiyor. Bu işlem bitince, patlıcanlarımızı yağladığımız fırın tepsisine yerleştirip, üzerine suda erittiğimiz salçayı gezdiriyoruz.
  15. Tepsimizi fırına vermeden önce üzerine yağlı kağıt ile kapatıp tepsiyi fırına veriyoruz. Fırında 20 dakika kadar kalan kebabımızın üzerinden yağlı kağıdı alıp üstü kızara kadar biraz daha pişiriyoruz. Afiyet olsun…
  16. Tepsimizi fırına vermeden önce üzerine yağlı kağıt ile kapatıp tepsiyi fırına veriyoruz. Fırında 20 dakika kadar kalan kebabımızın üzerinden yağlı kağıdı alıp üstü kızara kadar biraz daha pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Yelpaze Kebabı Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    212 kcal
  • Toplam kalori:

    846 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0