Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi

Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi

Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı erik sos (Amoy marka tüm marketlerde var) veya istiridye sos
  • 1 tane kabak (kare doğranmış)
  • 4 sap taze soğan (kare doğranmış)
  • 2 tane dolmalık yeşil biber
  • 300 gr dana eti (ince ince kare veya şeritler halinde doğranmış)
  • 1 yumurta
  • Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Et marine için;
  • 2 çorba kaşığı susam yağı (Kikkoman marka tüm marketlerde var)
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 diş sarımsak (iri dövülmüş)
  • 2 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 küp şeker

Hazırlanışı:

  1. Et marinesi için verdiğim tüm malzemeyi kasede iyice çırpıp ince doğranmış etleri içine atalım ve iyice karıştıralım.
  2. Eğer vaktiniz varsa 1 gece önceden yoksa 4-5 saat kadar önceden yapıp böylece bekletelim.
  3. Wok tavayı ısıtıp susam yağını dökelim sırası ile sarımsakları ve etleri ekleyip birlikte karıştırarak pişirelim.
  4. Etler piştikten sonra (15 dk kadar sonra pişiyor) taze zencefil,erik sos,soya sos,karabiber,küp şeker ve ılık suyu ekleyip birlikte 5 dk kadar daha pişirelim.
  5. Doğranmış sebzeleri sırası ile dolmalık biber,kabak ve yeşil soğan şeklinde ete ilave edip 5-6 dk kadar karıştırarak pişirip servis tabağına alalım.
  6. Çin Yemeklerini pişirmenin en önemli özelliği sebzelerin diri diri kalmasını sağlamak olduğundan;
  7. Etin iyice piştiğine karar verdikten sonra son aşama olarak sebzeleri atmak ve sebzeleri yumuşatmadan ocaktan almaktır.
  8. Susam yağı çok çabuk yanan bir yağ cinsi olduğundan tavamızı ısıttıktan sonra susam yağını ekleyip;
  9. Hemen sarımsakları atalım aksi taktirde susam yağının aroması kaybolduğunda o bahsettiğim tadı yakalayamayabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Endinin Mutfağı - Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    361 kcal
  • Toplam kalori:

    1,443 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877