Yılbaşı Hindisi Tarifi

Yılbaşı Hindisi Tarifi

Yılbaşı Hindisi Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kırmızı şarap
  • 1 kg kestane
  • 1 kg ekşi elma
  • 1 kg kıyma
  • Malzeme Listesi:
  • 1 adet limonun suyu ve rendesi
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük hindi (4-5 kg)
  • Marine malzeme listesi:
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı toz muskat
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Marine Tarifi:
  2. Tüm malzeme derin bir kasede karıştırılır, yıkanıp kağıt havlu ile suyu alınan hindinin içine ve dışına bu sos elinizle ya da fırça yardımı ile iyice yedirilir.
  3. Üzeri folyo ile kapatılarak 1 gece kadar buzdolabında marine edilir.
  4. Diğer taraftan hindinin içini doldurmak için aşağıdaki malzeme hazırlanır.
  5. Yılbaşı Hindisi Yapılışı:
  6. Kıyma tavaya konur, kuru kuru kavrulur. Suyunu tamamen çekince ince doğranmış soğan, yağ ve dolmalık fıstık ilave edilir, birlikte çevrilir.
  7. Şarap ve kuş üzümü konur, suyunu çekene kadar birlikte pişirilir.
  8. Haşlanmış, büyüklü, küçüklü doğranmış kestane, baharatlar ve küp küp kesilmiş elmalar da ilave edilerek hepsi birlikte harmanlanır.
  9. Harmanlanan malzeme marine edilen hindinin içine doldurulur.
  10. Karın kısmı ya kürdanlarla tutturularak ya da iğneye geçirilmiş mutfak ipi ile dikilerek kapatılır ve hindi fırın tepsisine yerleştirilir.
  11. 3-4 saat 160 derecede yavaş yavaş pişirilir. Ara ara fırın açılıp hindinin üzerine su püskürtülerek kurumadan pişmesi sağlanır.
  12. Son yarım saat içinde fırının sıcaklığı 180 dereceye arttırılır.
  13. Nar gibi kızaran hindi yanında fıstık, üzüm ve kestaneli iç pilav, içindeki dolgu ve fırında kızarmış ekşi elma eşliğinde servis edilir.
  14. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Yılbaşı Hindisi Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    783 kcal
  • Toplam kalori:

    11,751 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877