Yılbaşı Hindisi Ve Kestaneli İç Pilav Tarifi

Yılbaşı Hindisi Ve Kestaneli İç Pilav Tarifi

Yılbaşı Hindisi Ve Kestaneli İç Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Kestaneli İç Pilav İçin Malzemeler:
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet hindi (4 kilo civarı)
  • Yılbaşı Hindisi İçin Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tarçın
  • Yenibahar
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 3 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı pişmiş kestane

Hazırlanışı:

  1. Yılbaşı Hindisinin Yapılışı:
  2. Hindiyi tepsiye alın. Derin bir kase içinde sıvıyağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.
  3. Fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün.
  4. Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip hindinin içine atın.
  5. Hindiyi fırın poşetine alın ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın. 180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. 1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 1,5 saat daha pişirin.
  6. Kestaneli pilav ile servis yapın.
  7. Kestaneli İç Pilavın Yapılışı:
  8. Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  9. Kavurduğunuz doğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  10. Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  11. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın. Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Yılbaşı Hindisi Ve Kestaneli İç Pilav Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    706 kcal
  • Toplam kalori:

    8,477 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın

Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın

Fırında Muska Böreği nasıl yapılır ? Fırında Muska Böreği tarifi'nin püf noktaları ve videolu diğer tarif önerileri için tıklayın.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0