Yoğurtlu Cevizli Kabak Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Kabak Tarifi

En acelesinden bir sebze yemeği yapmam gerektiğinde cevizini azaltıp miktarını kendime göre ayarladığım bir meze. Ya da bir ana yemeğin yanında sunduğum bir lezzet. Evde kalan bir kabakla bile hazırlanabilecek pratik bir yemek var bugün, afiyet olsun ...

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 adet kabak
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Kabakları iyice yıkadıktan sonra soymadan rendeleyin. Rendelenmiş kabaklardan parçalar halinde alarak avuç içinizde sıkıp suyunu iyice çıkarın.
  2. Kabakları iyice yıkadıktan sonra soymadan rendeleyin. Rendelenmiş kabaklardan parçalar halinde alarak avuç içinizde sıkıp suyunu iyice çıkarın.
  3. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup sularını sıktığınız rendelenmiş kabakları alın. Ara ara çevirerek pişirin. Yarı pişmiş durumdayken kenara alıp soğumasını bekleyin.
  4. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup sularını sıktığınız rendelenmiş kabakları alın. Ara ara çevirerek pişirin. Yarı pişmiş durumdayken kenara alıp soğumasını bekleyin.
  5. 1 su bardağı cevizi döverek küçük parçalara ayırın. Karıştırma kabınızın içine sarımsakları ezerek koyun. Cevizleri ekleyin. Süzme yoğurdu ve tuzu da ekleyin. Son olarak yarı pişmiş kabaklarınızı da koyarak tüm malzemeyi karıştırın.
  6. 1 su bardağı cevizi döverek küçük parçalara ayırın. Karıştırma kabınızın içine sarımsakları ezerek koyun. Cevizleri ekleyin. Süzme yoğurdu ve tuzu da ekleyin. Son olarak yarı pişmiş kabaklarınızı da koyarak tüm malzemeyi karıştırın.
  7. Her ne kadar sularını süzüp pişirmiş olsanız da kabaklar yine de bir miktar suyunu bırakacağı için süzme yoğurdunuzu da hafif sulandırıp toparlayacaktır. Üzerini zeytinyağı, maydanoz ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  8. Her ne kadar sularını süzüp pişirmiş olsanız da kabaklar yine de bir miktar suyunu bırakacağı için süzme yoğurdunuzu da hafif sulandırıp toparlayacaktır. Üzerini zeytinyağı, maydanoz ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Yoğurtlu Cevizli Kabak Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    420 kcal
  • Toplam kalori:

    1,679 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0