Yufkada Kavurmalı Pilav Tarifi

Yufkada Kavurmalı Pilav Tarifi

Yufkada Kavurmalı Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı karışık garnitür (patates, havuç, bezelye)
  • 2 su bardağı pirinç
  • Pilavı için:
  • Tuz , karabiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 300 gr dana eti (küçük parçalar halinde doğranmış)
  • Kavurması için:
  • 2 su bardağı et suyu +1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kaplaması için:
  • 2 adet yufta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, üzerine etleri ilave ederek suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
  2. Suyunu çeken etlere soğan ve sarımsak ilave edere 1-2 dakika daha soteleyin.
  3. Defne yaprağı ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen etleri ocaktan alın.
  4. Pirinci 1-2 su yıkayın ve derin bir kap içine alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin ve 30 dakika kadar dinlendirin (bu işlemi eti pişirirken yapabilirsiniz)
  5. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alın ve eritin. Üzerine süzdüğünüz pirinçleri ilave ederek pirinçler şeffaf bir renk alıncaya kadar kavurun.
  6. Garnitürü, et suyu ve suyu ilave ederek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  7. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine bir fırça yardımıyla erittiğiniz tereyağını sürün ve ikinci yufkayı üzerine serin.
  8. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. İlk parçayı bir çorba kasesin yayın ve uçlarını dışarıda bırakın.
  9. Pilav ve eti karıştırın, yufkanın üzerine kaşık yardımıyla kaseyi dolduruncaya kadar koyun.
  10. Yufkanın uçlarına biraz yumurta sürün ve sıkıca pilavın üzerine kapatın.
  11. Hazırladığınız yufkalı pilavı yağladığınız fırın tepsisine alın, kalan 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  12. Son olarak üzerine biraz yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  13. Sıcak servis yapın.
  14. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Yufkada Kavurmalı Pilav Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    818 kcal
  • Toplam kalori:

    4,091 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877