Yufkalı Kuru İncir Tatlısı Tarifi

Yufkalı Kuru İncir Tatlısı Tarifi

bal tadında nefis hemde pratik bir tatlı

Malzemeler:

  • 250-300 gr kuru incir
  • Yarım çay bardağı fındık veya ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 adet yufka
  • 3-4 çorba kaşığı süzme bal (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz)
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Bir tencerede tereyağını eritip içine kuru incir, süt, pudra şekeri, tarçın ve karanfil tozu (rondodan çekerek elde edebilirsiniz veya havan ile dövün) ilave edip karıştırın.
  2. Kısık ateşte 5-10 dk pişirin.2 kaşık suyla açtığımız nişastayı ekleyip 1-2 dakika daha piştikten sonra ılınması için tencereyi bir kenara alın.
  3. Yufkalardan birini yağlanmış fırın kabın içine serin. (Kare borcam tepsi) Üzerine ılınmış incir karışımı eşit bir şekilde yayın.
  4. İkinci yufkayı da serin ve fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 175-180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir cezvede ısıtılmış balı gezdirin üzerine ceviz veya fındıkları serpin. Dilimleyerek servis yapın.
  6. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Yufkalı Kuru İncir Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    658 kcal
  • Toplam kalori:

    2,633 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877