Zencefil Şurubu Tarifi

Zencefil Şurubu Tarifi

Zencefil Şurubu Tarifi

Malzemeler:

  • Kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
  • 1 adet orta boy kavanoz
  • 1 limon (dilimlenmiş)
  • Yeteri kadar bal

Hazırlanışı:

  1. Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin.
  2. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
  3. Kullanırken;
  4. Bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
  5. Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
  6. Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dokuzuncubulut - Zencefil Şurubu Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    45 kcal
  • Toplam kalori:

    271 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877