Zencefilli Armut Çorbası Tarifi

Zencefilli Armut Çorbası Tarifi

Zencefilli Armut Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış, ince dilimlenmiş 600 gr armut
  • İnce kıyılmış 2 çorba kaşığı taze zencefil
  • 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
  • İnce kıyılmış 2 çorba kaşığı arpacık soğanı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 sap maydanoz
  • 25 gr süt

Hazırlanışı:

  1. Arpacık soğanları ve zencefilleri kızgın yağda sık sık karıştırarak pişirelim. Armut dilimlerinin
  2. birkaçını süsleme için kenara koyalım. Diğer dilimleri, tavuk suyunu ve tuzu tencereye atalım.
  3. Armut dilimleri yumuşayana kadar pişirelim. Tencerenin ağzını kapatmayı unutmayın.
  4. Pişince blenderdan geçirelim. Püre haline gelsin. Kısık ateşte sütü ekleyelim ve çorbayı ısıtalım.
  5. Ocaktan indirince ayırdığımız armut dilimlerini ve maydanoz dallarını katalım.
  6. Servise hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Zencefilli Armut Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    109 kcal
  • Toplam kalori:

    656 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877