Zencefilli Yeni Yıl Kurabiye Tarifi

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiye Tarifi

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 550 gr un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • İcing (kaplama):
  • 320 gr toz şeker
  • 160 gr tereyağı
  • 1 portakalın rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 2 yumurta
  • 100 ml pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı toz muskat
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 çay kaşığı karanfil
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 300 gr pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Geniş bir kase içinde şeker, portakal rendesi ve tereyağı hafifleyip, pürüzsüz bir hal alana kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
  2. Başka bir kase içine yumurta, limon suyu ve pekmez karıştırılır. Bu karışım, tereyağlı karışıma çırpmaya devam ederek katılır.
  3. Ölçülü un ve baharatlar karıştırılır, birlikte yağlı karışımın içine elenerek ilave edilir.
  4. Çırpmayı bırakarak el ile hamur toparlanmaya çalışılır ve tezgaha serili yağlı kağıt yada silikon üzerine konur ve hafifçe unlanarak hamur toparlanır.
  5. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Zencefilli Yeni Yıl Kurabiye Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    622 kcal
  • Toplam kalori:

    6,222 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877