Zerdeçallı Balık Tava Tarifi

Zerdeçallı Balık Tava Tarifi

Balık her derde deva besin derler ya, işte o cinsten bir besin kaynağımız. Genelde çorba balığı diye anılan iskorpit balığını birde tavada deneyim dedim. Biraz farklılıık yapayım zenginleştireyim dedim, zerdeçalla harmanladım..Defne yerine kızartırken biberiye ile süsledim. Hasılı sardım sarmaladım.Süsledim püsledim güzel bir lezzet elde ettim. Tariften önce notumu ileteyim dedim. İskorpit balığı çok iyi ayıklanmalı, zehirli yüzgeçleri tamamen alınmalı. ( Balıkçıya ayıklatmada fayda var.)

Malzemeler:

  • 4 adet iskorpit balığı
  • 4 biberiye dalı
  • 2 çk zerdeçal
  • 1 çb un
  • 1 yk mısır unu
  • 2 yk tuz
  • 1 limon
  • Kızartmak için fındık yağı

Hazırlanışı:

  1. Balıklar çok iyi ayıklandıktan sonra yıkanır. İyice sularını süzmesi beklenir.
  2. İç kısımları tuzlanır ve iç kısımlarına birer dal biberiye konur.
  3. Diğer yandan un, mısırunu, tuz ve zerdeçal harmanlanır.
  4. Balıklarda fazla ıslaklık hissedersek kağıt havlu ile kurulanır.
  5. Harmanlanmış un karışımına balıklar bulanır, kağıt havlu üzerine alınır.
  6. Bir tavada yağ kızdırılır.
  7. Önce tavaya balıkların sırt kısmı konur ve kızartılır.
  8. Bu durum iskorpitlerin hafifçe kıvrılarak adeta dolma şeklini almasını sağlar.
  9. Her iki tarafı da kızarınca tavadan kağıt havlu üzerine alınır.
  10. Servis tabağına alınarak bolca maydanoz bir dilim limonla servis edilir.
  11. Afiyetler ve keyifler bol olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Zerdeçallı Balık Tava Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    307 kcal
  • Toplam kalori:

    1,227 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0