Zeytinli, Cevizli, Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Zeytinli, Cevizli, Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Zeytinli, Cevizli, Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4.5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı ılık su ( isterseniz 2 su bardağı su yarım su bardağı süt de koyabilirsiniz.)
  • 15-20 adet zeytin
  • 4-5 kuru domates
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı:

  1. Un, tuz ve kuru maya bir kapta karıştırılır. Arası açılır ve yavaş yavaş ılık su eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve kekik ve çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış zeytin, ceviz ve minik minik doğranmış kuru domates eklenir.
  2. Tepsiye yağlı kağıt konulur ve hamur 2 eşit parçaya bölünüp yuvarlak olarak tepsiye konulur.Üzerine çizik atılır. 220 derecede pişirilir.Afiyet olsuuun:)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfağımda Lezzet Var - Zeytinli, Cevizli, Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    393 kcal
  • Toplam kalori:

    2,357 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877